«Στο τέλος θα απαιτήσουν και δημόσια συγγνώμη»: Έξαλλη η Μελίνα Νικολαΐδη, η ανάρτηση-ξέσπασμα στο Instagram

Για πρώτη φορά η Μελίνα Νικολαΐδη ξεσπά με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τρέχουσα κοινωνική επικαιρότητα.

Η Μελίνα Νικολαΐδη σε στόρι της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αναδημοσίευσε ένα κείμενο-κατηγορώ για τον ομαδικό βιασμό στο Ίλιον

Το δικό της σχόλιο για την φρικιαστική υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον θέλησε να κάνει η Μελίνα Νικολαΐδη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η κόρη της Δέσποινας Βανδή είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, όμως, δεν έπαιρνε ποτέ θέση μέχρι τώρα σε κοινωνικά ζητήματα.

Ωστόσο, η υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, που τις τελευταίες μέρες έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, φαίνεται πως δεν άφησε αδιάφορη ούτε την 18χρονη.

Η ίδια θέλησε να πάρει θέση και να μοιραστεί τις σκέψεις της, αναδημοσιεύοντας ένα κείμενο-κατηγορώ ενάντια στους θύτες, στους δικηγόρους των θυτών, στους γονείς των θυτών και στην κοινωνία, γενικότερα, που κλείνει τα μάτια γιατί «δεν της πέφτει λόγος».

Δείτε την αναδημοσίευση της Μελίνας Νικολαΐδη

Στο Ίλιον, οκτώ ανήλικοι εγκληματίες βίαζαν επί έναν μήνα ένα 15χρονο αγόρι και διακινούσαν το υλικό σε τρίτους. Οι κατηγορούμενοι ανέφεραν πως το έκαναν για πλάκα και δεν ήξεραν ότι είναι τόσο σοβαρό – το είχαν δει και σε ταινίες. Οι δικηγόροι τους βαφτίζουν το έγκλημα ως «χοντρό αστείο» και «κακής ποιότητας παιχνίδι». Οι γονείς, από το βήμα που τους δίνουν τα κανάλια, διατυμπανίζουν πόσο καλή οικογένεια έχουν και παραπονιούνται πως τα παιδιά τους δεν μπορούν πια να ζήσουν μια κανονική ζωή. Στο τέλος θα απαιτήσουν από τον 15χρονο να ζητήσει και δημόσια συγγνώμη για την αναστάτωση. Ανίκανοι/αδιάφοροι γονείς, κανονικοποίηση της βίας μέσα από τραγούδια και βίντεο που απευθύνονται σε εφήβους και μιλάνε για ξύλο, ναρκωτικά, νταηλίκια και σεξ – μια κοινωνία που κλείνει τα μάτια γιατί «δεν της πέφτει λόγος», μια δικαιοσύνη νεκρή. Μέσα σε μια βαθιά ατέλειωτη σήψη, το μόνο παρήγορο είναι πως το παιδί μίλησε και δεν θρηνήσαμε έναν ακόμα Άλεξ, έναν ακόμα Γιακουμάκη και τόσα άλλα παιδιά.